Pomorski muzej, Kotor

INFORMACIJA

Detalji oglasa

ID oglasa: 256
Prikazano: 598
Ističe: nikad ne ističe
U kategorijama: Muzeji
0.00 (0 glasova)
Cijena: 4 Cijena je po dogovoru
Kontakt Pomorski muzej, Kotor.

Trg Bokeljske mornarice 391, Kotor, Crna Gora.

Telefon: +382 32 304 720, +382 32 325 883

E-mail: pom.muzej.dir@t-com.me
email: ..........Pokazati
Dodato 2018-02-27 18:38:34
Wedding photographer Sergej Zabijako

Opis

Pomorski muzej, Kotor.
Barokna palata Grgurina iz XVIII vijeka, u kojoj je smješten Pomorski muzej Crne Gore, nalazi se u središnjem dijelu Starog grada Kotora na Trgu Bokeljske mornarice 391.
Izložbeni prostor ove kulturne institucije je podjeljen u tri etaže, i to:
-   prizemlje u čijem ulaznom holu šest bronzanih ploča u reljefu prikazuju najznačajnije događaje i najmarkantnije ličnosti iz prošlosti Boke Kotorske. U sledećoj prostoriji, koja je namjenjena osobama sa hendikepom, na velikoj plazmi se prikazuju slike eksponata Pomorskog muzeja i turistima stoje na raspolaganju audio vodiči na šest svijetskih jezika.
-   prvi sprat čine pet zasebnih izložbenih prostorija i to: centralna sala koja obuhvata istorijsko-pomorski period od XVI do XVIII v., saloni kapetanskih porodica Florio i Ivelić iz XIX vijeka, etnografski odjel, te i prostorija starog oružja.
-   drugi sprat je takođe podjeljen u pet prostorija – centralna sala sa pomorsko-tehničkom zbirkom iz XVIII i XIX vijeka, odjel poznate bratovštine Bokeljske mornarice stare 12 vijekova, odjeljenje prvog i drugog svijetskog rata, pomorskog školstva i crnogorskog pomorstva, kao i prostorija parobrodarstva i Jugooceanije.
U ljetnjem periodu Pomorski muzej radi od 8h do 22h, a tokom čitave godine vrata muzeja su otvorena ne samo za pojedinačne posjetioce i organizovane grupe, već i za visoke delegacije iz raznih zemalja.
Muzej potvrđuje svoj kulturni karakter i organizovanjem raznih manifestacija poput promocije knjiga, izložbi slika, muzičkih izvođenja i obilježavanje značajnih događaja. U ljetnjim mjesecima prilikom ovakvih dešavanja na raspolaganju je i terasa na prvom spratu koja služi za organizovanje prigodnih koktela.
Ulaznice:
Odrasli (korišćenje audio - quide - slušalica na 6 jezika) - 4,00 eura
Djeca - 1,00 euro
Grupe (više od 10 osoba) - 1,50 eura

Izvor: NTO CG.

Specifični detalji

Telefon: +382 32 304 720

Lokacija

Kotor, Primorje, Montenegro
Kotor

Komentari

Ocjena

Kvalitet
Nivo cijene
Zadovoljstvo od kontakta

Recenzije korisnika

Dodajte recenziju